Over Mij en Mijn Team

Mijn team van paarden en ik stellen ons graag aan je voor.

wie ben ik?

Ik ben Merel, het PaardenMedium. Ik communiceer met paarden en help daarmee paardenproblemen oplossen. Ik ga je het verhaal van mijn reis vertellen.

Lang geleden, toen ik 14 jaar was, schrok ik wakker toen ik plotseling de stem van mijn zielepaard hoorde. De wijze boodschap die hij op dat moment met me deelde, bleek later in mijn leven van grote waarde te zijn. Ik verlangde er enorm naar om mezelf helemaal onder te dompelen in de paardenwereld. Echter toen jaren later dit zielepaard (Eros) overleed, verliet ik de paardenwereld. De pijn was te groot. Waar ik echter niet aan ontkwam was het feit dat de stem van mijn zielepaard mij ook over de grens van dood en leven wist te bereiken. Doordat hij mij boodschappen bleef geven, kon ik mijn verdriet helen en met zijn hulp vond ik mijn tweede zielepaard (Hippach).

Het was belangrijk dat dit nieuwe paard in mijn leven kwam omdat hij me vervolgens alles leerde wat ik nodig had om heel veel paarden te kunnen helpen. De komst van dit paard was een crash course in het helpen van getraumatiseerde paarden. Angstagressie, fysieke klachten, de zoektocht naar alles wat een paard écht nodig heeft, maakte het de eerste jaren best pittig, maar het was het elke dag waard.

Mijn gave om met paarden te communiceren is mijn allergrootste passie. Deze heb ik aangevuld met wetenschappelijke gedragskennis en positieve gedragstraining. Daarnaast verdiep ik mezelf in het correct fysiek trainen van paarden. En ben ik in opleiding als Myofasciaal Releasetherapeut voor paarden. Het resultaat

zie ik terug in de reacties van mijn klanten, maar ook dagelijks aan mijn bijzondere paard Hippach. Hij is door al dit werk, dat recht uit mijn hart komt, zo mooi opgebloeid.

Het resultaat zie ik terug in de reacties van mijn klanten, maar ook dagelijks aan mijn bijzondere paard Hippach. Hij is door al dit werk, dat recht uit mijn hart komt, zo mooi opgebloeid.

wat doe ik?

Doordat ik vanuit mijn hart contact maak met je paard, kan ik direct tot de kern komen van het probleem. Door de healing die ik tijdens de communicatie geef, worden veel van de onderliggende emoties en trauma’s los gelaten. Je weet na zo’n sessie gelijk in welke richting je moet denken om je paard weer op de rit te krijgen. Over het algemeen slaan behandelingen ook sneller aan. Je zoektocht wordt een stuk korter. Dit bespaart je paard veel leed en bespaart jou als eigenaar geld. 

Mijn team

Hippach

Dit is het paard dat met veel bombarie mijn leven is binnen gedenderd. Hij bleek mijn grote leermeester te zijn. En dat is hij nog elke dag. Hippach is geboren in maart 2012. Hij is een KWPN dressuurpaard met een afstamming vol groot talent (Andretti x Jazz x Aktion) en een schofthoogte van ongeveer 1,73 m. Zijn talent maakte dat men al heel jong erg veel van hem verwachtte. Als je echter zo gevoelig bent als Hippach en de wereld vaak ontzettend spannend vindt, dan is dat geen handige combinatie. Hippach kon niet omgaan met de druk en het geweld dat werd toegepast. Ik leerde hem kennen toen hij 3 jaar was omdat ik op de stal werkte waar hij ‘getraind’ werd. Ik wist niets van hem toen ik hem ontmoette, maar ik wist direct dat hij mijn paard was. Als een wonder kon ik hem, toen voor hem de nood het hoogst werd en hij als ongeschikt paard de handel in ging, kopen en hem een prachtige tweede kans geven. Hij was toen vier jaar. Door Hippach zijn gevoeligheid en eerlijkheid, kon ik samen met hem onderzoeken hoe een paard zoveel mogelijk een gelukkig paard kan zijn en daarnaast ook een fijn dier kan zijn om mee te werken. Je ziet Hippach terug in bijna alle foto’s op onze website en natuurlijk in mijn vlogs. En een paar leuke weetjes. Zijn bijnaam is Hippie Boy of Hip. Hij is super kieskeurig qua voeding en doet al vanaf het begin een moord voor wortels. Hij is dol op clickertraining. En hij doet enorm zijn best als we met dressuur bezig zijn. Hij is beslist geen beginnerspaard en wordt boos als je hem onterecht streng aanpakt of verkeerd behandelt. Aan de andere kant is hij een paard dat geweldig zijn best doet voor je, een enorme knuffelkont, een humorist en een zacht ei met kleine kinderen. 

Spetter

Officieel heet deze merrie Someone Special. Zij is een Hannoveraner merrie van 1.70 m en zoals je ziet ook een schimmel. Spetter is mijn bijrijdpaard met wie ik heerlijk onbezorgd buitenritten kan maken en met wie ik me verder ontwikkel in het dressuurmatig trainen onder de man. Ze is echt het type paard dat alles al gezien heeft en waar ik altijd op kan bouwen. Spetter is van een klant van wie ik met al haar dieren communiceer en met wie ik zo op een lijn zit, dat ik ook met haar samenwerk.