Cursus Communiceren met Paarden – Een Feestje!

Op 1 maart en op 12 april 2024 was het zover, de cursus De Basis van het Communiceren met Paarden I vond plaats. Het was een dag vol verbinding, inzichten en zelfs successen. De locatie Paardenrusthuis De Flerdehoeve (https://flerdehoeve.nl/) in Leur is erg fijn en de verzorging (lunch, versnaperingen etc) van topniveau. De paarden vonden het heel fijn dat er aandacht was voor hun verhaal. Dat is fijn want we doen dit immers voor deze lieve dieren. En ook niet onbelangrijk, de groepen waren zo fijn met veel verbinding en respect en daardoor openheid en veiligheid. Benieuwd naar hoe een cursusdag bij mij verloopt? Hieronder lees je meer!

De deelnemers komen uit het hele land, dus het is heel fijn dat De Flerdehoeve behoordelijk centraal is gelegen. Het is goed bereikbaar vanaf de snelweg en er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Ik reserveer altijd een half uur tijd waarbinnen je rustig kunt aankomen en even kunt landen voor we starten. Als we vervolgens starten, dan zorg ik met een bepaalde heel fijne meditatietechniek dat iedereen echt even kan tot rust kan komen. Er is voldoende thee, koffie en water en ook iets lekkers erbij.

In de ochtend geef ik theorie zodat je een idee krijgt wat het communiceren met paarden echt inhoudt en ook wat erbij komt kijken als je er zelf mee aan de slag wil gaan. Daarna doen we een aantal oefeningen die je én helpen aarden én helpen om energie te gaan voelen. Na een hele interessante ochtend met een mooie balans tussen theorie en praktijk, kun je genieten van een heerlijke lunch. Rikkie, de eigenaresse van De Flerdehoeve en homeopaat voor dieren, komt oorspronkelijk uit de horeca, dus succes en smaak gegarandeerd!

Na de lunch gaan we van start met de paarden. Er zijn verschillende paarden om het voelen op te oefenen. Wat erg leuk is, is dat bijna iedereen denkt dat ‘het niet zal lukken in 1 dag’, maar dat ze wanneer ik ze begeleid erachter komen dat ze wel degelijk dingen oppikken van de paarden. En reken maar dat de paarden het heel fijn vinden om gehoord te worden.

Binnenkort plan ik nieuwe data voor de cursus. Deze vind je dan op mijn pagina via de volgende link: https://hetpaardenmedium.nl/opleidingen-en-cursus/. Wil jij op de hoogte gehouden worden? Mail me dan even op info@hetpaardenmedium.nl want dan krijg je van mij bericht zodra ik de nieuwe data heb gepland.

Het is een prachtige cursus dag voor iedere paardenliefhebber. En ja, je kunt deze technieken ook gebruiken voor andere dieren. Heb je cursusdag 1 gevolgd? Dan krijg je een bewijs van deelname en kun je door naar deel 2. Heb je beide delen gevolgd, dan kun je door naar de jaartraining. Meer daarover volgt, maar wat ik je kan verzekeren is dat het de meest diepgaande opleiding op het gebied van diercommunicatie is.

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf
Het PaardenMedium